Fitness

Een doorbraak op gezondheidsniveau

Wil jij ook weten hoe je nu eindelijk eens van die overtollige en hardnekkige kilo’s afkomt? Zoek niet verder want het is tijd voor de ultieme tip. Je hebt waarschijnlijk alles al geprobeerd op dieetgebied. Het crashdieet, vieze eiwitshakes en urenlang zwoegen in de sportschool. Hoe zou het klinken om te horen dat het eigenlijk heel gemakkelijk is om af te vallen? Ja, als een droom waarschijnlijk. Met een Gezond Eetschema kun jij dit verwezenlijken!

De sleutel zit hem in jouw voeding, dat is op zich niets nieuws. Wist jij trouwens dat je gewicht voor 80% door voeding en maar 20% door beweging te beïnvloeden is? Zonde van al die lange afstanden die jij op de loopband hebt gemaakt. Jouw voeding is dus het allerbelangrijkste voor jouw lichaam en jouw gewicht. Het geheim zit hem in het eten van koolhydraatarme producten eten. Koolhydraten zijn suikers, die wil jij dus niet hebben. Een voorbeeld van een gezond eetschema kan er bijvoorbeeld zo uitzien:

Begin je dag met een Koolhydraatarm Ontbijt, dat kan een eitje met een delicate thin crips cracker zijn of een cracotte. Denk ook eens aan een goede bak kwark met wat chiazaden. Vervolgens kan je een stuk fruit nemen rond 10 uur. Jouw supergezonde lunch bestaat uit 2 crackers met hüttekase en daarnaast 150 gram groenten. Je kan hierin natuurlijk afwisselen, denk aan worteltjes, tomaatjes, komkommer, rettich, radijsjes, bleekselderij, verse spinazie, eigenlijk alles op het gebied van groenten. Jouw middagsnack bestaat uit een handje ongebrande en ongezouten amandelen. Nu lijkt dat misschien een beetje weinig maar noten hebben de eigenschap jou een vol gevoel te geven vanwege de vezelrijkheid. Jouw diner bestaat uit een stuk vis, zoals makreel, tilapia, koolvisfilet of een ander soort vis. Daarnaast eet jij onbeperkt groenten, je kan deze stomen, koken, bakken ( met een klein beetje olijfolie of kokosolie), grillen of in de oven bereiden. Breng het eten op smaak met een beetje peper en zout. Mocht je nou in de avond nog rammelen van de honger dan mag je nog een bakje magere kwark pakken. Let erop dat je de kwark puur eet en niet op smaak brengt met onnodige toevoegingen zoals muesli, cruesli of suiker.

Let wel, jouw maag is een spier die zich heel flexibel op zal stellen. Als je honger hebt, weet dan dat jouw honger vanzelf af zal nemen na een tijdje. Jouw maag rekt op als je blijft eten maar krimpt ook weer als je kleinere porties zal gaan eten.

Het gebruik van Koolhydraatarme Producten zal jou helpen om af te vallen en daarnaast zullen de eiwitten ervoor zorgen dat jouw spieren worden opgebouwd.Je zal deze manier van eten meer als manier van leven moeten gaan zien en niet zozeer als een dieet. Als je daarnaast ook nog in de sportschool te vinden bent, komt het meer dan goed met jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *